Surówka z kiszonej kapusty i grzybów

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taki zestaw powstał na potrzebę chwili. Jak ryba, to kapusta kiszona. Postanowiliśmy troszkę ją „reanimować”.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g kiszonej kapusty
    100 g marynowanych grzybów (u nas prawdziwki)
    1 czerwona cebula
    1 łyżka miodu
    50 ml oliwy z oliwek
    sól, pieprz

Surówka z kiszonej kapusty i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kiszonej kapusty i grzybów 1. Kapustę odciskamy, kroimy.

    Cebulę siekamy.

    Grzyby kroimy.

    Wszystkie składniki mieszamy z miodem oraz oliwą.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy