Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Surówka z kiszonej kapusty jest niezwykle zdrowa i smaczna. Robi się ją bardzo szybko. Często gości na naszym stole.

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dag kiszonej kapusty,
    1/2 cebuli,
    1 łyżka oleju rzepakowego,
    sól. pieprz, cukier do smaki.

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć i drobno pokroić. Cebulę pokroić w grubszą kostkę i posypać cukrem (ok. 1/2 łyżeczki) i zostawić na chwilkę (5 min wystarczy, aby cebula lekko puściła sok). Wszystkie składniki połączyć i doprawić solą oraz pieprzem. SMACZNEGO.

Porady

Surówka lepiej smakuje jak troszkę "odpocznie" :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy