Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

idealna jako dodatek do obiadu, a w szczególności do ryby

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 0,5 kilograma kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 jabłko
    1 pęczek natki pietruszki
    1/4 szklanki oliwy
    4 łyżeczki cukru
    pieprz do smaku

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przesiekać nożem.
    Przełożyć do miski.
    Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do kapusty.
    Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać również do kapusty.
    Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać i dodać do kapusty.
    Wlać oliwę, dodać cukier i pieprz i dokładnie razem wszystko wymieszać.
    Przed podaniem schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy