Surówka z kapusty z jabłkiem i marchewką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób

Smaczna i pełna witamin surówka. Smaki rewelacyjnie się ze sobą komponują i uzupełniaj. Bardzo ją lubię przyrządzać do obiadu, ale nie tylko.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ½ małej główki czerwonej kapusty,
    ½ małej kapusty pekińskiej,
    1 mała czerwona cebula,
    1 duże jabłko,
    1 średnia marchewka,
    sok z ½ małej cytryny,
    2 łyżki oliwy z oliwek,
    1 łyżka musztardy ( u mnie sarepska),
    ½ małej łyżeczki cukru,
    sól i świeżo mielony pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty z jabłkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińska drobno kroję.
    Kapustę czerwoną ścieram na tarce o grubych oczkach ( lub można też poszatkować), polewam sokiem z cytryny, dokładnie mieszam i odstawiam na około 30 min.
    Następnie dodaję sól i cukier.
    Cebulę drobno kroję. Marchewkę oraz jabłko obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Jabłko skrapiam odrobiną soku z cytryny. Wszystkie warzywa łączę.
    Oliwę mieszam razem z musztardą, dodaję do surówki przed podaniem, wszystko dokładnie mieszam i doprawiam do smaku jeśli jest potrzeba. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować