Surówka z kapusty z jabłkiem i daktylami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka dzięki daktylom ma słodkawy smak.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 średniej kapusty
    1 marchew
    1 jabłko
    15 suszonych daktyli
    1/2czerwonej cebuli
    Sól z cytryny
    Sól i pieprz
    1/2 łyżeczki cukru
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty z jabłkiem i daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę siekamy, marchew i jabłko ścieramy na tarce. Cebulę siekamy.
    Składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, wlewamy kilka łyźek oleju. Mieszamy dokładnie.
    Surówka najlepiej smakuje po godzinie.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować