Surówka z kapusty, pora i jabłka

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do dania głównego.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki niedużej białej kapusty szpiczastej

    1 duży por

    2 jabłka

    1 marchewka

    2-3 łyżki majonezu

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty, pora i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty, pora i jabłka 1. Por przekroiłem wzdłuż na pół, i jeszcze raz na pół. Następnie skroiłem na cienkie paseczki.
    Kapustę i pora przełożyłem do miski. Ugniatałem, by warzywa nieco zmiękły. Lekko posoliłem. Odstawiłem na około 20 minut.
    Obrane jabłko i marchewkę starłem na dużych oczkach tarki. Połączyłem z kapustą i porem. Dodałem majonez, doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować