Surówka z kapusty pekińskiej z sosem malinowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej z kiełkami, rzodkiewkami,pomidorkami i papryką. Do surówki przygotowałam pyszny sos na bazie dżemu malinowego i oliwy. Polecam surówkę jako dodatek do obiadu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g kapusty pekińskiej
    pęczek rzodkiewek
    25 g kiełków rzodkiewek
    garść pomidorków koktajlowych
    kawałek żółtej papryki
    sos: 1 łyżka dżemu malinowego
    1 łyżka soku z cytryny
    4 łyżki oliwy
    1 łyżeczka soli i pieprzu

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę siekamy i przekładamy do miski. Rzodkiewki kroimy w plasterki a paprykę w paseczki i dodajemy do kapusty. Pomidorki kroimy w cząstki i dodajemy razem z kiełkami do pozostałych składników, mieszamy. Sos: w słoiczku mieszamy ze sobą dżem malinowy, sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Polewamy sosem surówkę przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy