Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i pomidorem

4.49 (193 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta smaczna surówka do obiadu z kapusty pekińskiej, papryki, pomidora, cebuli i jabłka, z zieleniną. Bez majonezu, więc niezbyt tucząca. Zdrowa, pełna witamin i kolorów.Doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju mięs.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 liści kapusty pekińskiej
    1 małe jabłko
    1 średnia czerwona papryka
    1 mała cebula
    1 duży pomidor
    1 łyżeczka posiekanego koperku
    1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty umyć i drobno pokroić. Pomidor umyć i pokroić na małe kawałki. Paprykę umyć i pokroić w dość drobną kosteczkę. Cebulę obrać posikać bardzo drobno. Jabłko obrać i zetrzeć na jarzynowych oczkach tarki. W szklance wymieszać sok z cytryny, olej, natkę, koperek i przyprawy. Wszystkie składniki umieścić w salaterce. Wszystko zalać sosem i dokładnie wymieszać. Podawać do obiadu, do wszystkich mięs, klusek, czy ziemniaków. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować