Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej z papryką.Sprawdza się doskonale jako dodatek do 2 dania, domowych hot-dogów czy do dań z rusztu.

  • 30 min

Składniki:

  • średnia kapusta pekińska,
    pół ogórka,
    pół czerwonej papryki,
    pół małej czerwonej cebuli,
    średnia marchew,
    posiekana natka pietruszki.
    Dresing:
    olej rzepakowy,
    sól, cukier, pieprz, kwasek cytrynowy - do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, ogórka kroimy wraz ze skórką w półplasterki, cebulę siekamy w drobną kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach, a paprykę kroimy w cieniutkie plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy mieszamy i dodajemy przyprawy raz olej.

Porady

Surówkę warto odstawić na pół godz do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować