Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulę

4.49 (185 ocen)

Pyszna i szybka surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą, marchewką i jabłkiem. Uwielbiam surówki z kapusty pekińskiej, są smaczne.

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    1 marchewka
    1 jabłko
    1 cebula czerwona
    Pół pęczka natki pietruszki
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu
    Sól, pieprz
    Cukier
    Sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, drobno kroimy, marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę czerwoną obieramy, drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez, jogurt, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i cukrem, ponownie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta pekińska Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować