Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem

4.99 (198 ocen)

  • 10 min

Smaczna surówka obiadowa z dodatkiem owocowym. Wybornie smakuje dzieciom, bo jest delikatna.

  • 10 min

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    5 plastrów ananasa z puszki

    Sos:
    2 łyżki chrzanu
    4 łyżki majonezu
    6 łyżek jogurtu naturalnego
    biały pieprz, sól, cukier- do smaku

Wystaw ocenę:

4.99 (198 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sosy

Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, obieramy, rozdzielamy liście. Kroimy cienko.
  • 2. Ananasa osączamy z soku. Kroimy w kostkę.
  • 3. Delikatnie mieszamy składniki.
  • 4. Przygotowujemy sos.
    Majonez mieszamy z chrzanem, jogurtem, doprawiamy.
    Polewamy surówkę sosem.
  • surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 5. Schładzamy, dekorujemy w/g uznania.
    Smacznego:)

Porady

Surówka jest delikatna, zatem nie powinna zbyt długo leżakować. Najlepiej podawać ją od razu po przyrządzeniu. Jest smacznym dodatkiem do mięsa, ryb oraz wędlin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować