Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i jajka.

4.96 (177 ocen)

  • 20 min

Jest to sałatka, którą możemy wykonać bardzo szybko. Będzie pysznym dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską. Z przepisu wychodzi duża porcja sałatki. Polecam przepis.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 niewielka kapusta pekińska
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 marchewka
    sól i pieprz do smaku
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    musztarda do smaku
Wystaw ocenę:

4.96 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i jajka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i osuszamy. ugotowane na twardo jajko obieramy ze skorupki.
  • 2. Następnie jajko i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą.
  • 4. Gotową sałatkę odstawiamy na kilka minut, żeby składniki ,,przegryzły się''. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować