Surówka z kapusty pekińskiej i truskawek

0 (0 ocen)

  • 45 min

Proponuje prostą i szybką w wykonaniu surówkę. Przepis dostałem od koleżanki.

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej(35 dag). 30 dag truskawek. 3 łyżki łuskanych orzechów włoskich uprażonych na patelni. 1 szklanka jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry, szczypta soli.

Surówka z kapusty pekińskiej i truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki surówki truskawki i kapusta pekińska 1. Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, poszatkować, posolić i odstawić na 20 min. Truskawki umyć, osączyć, oczyścić z szypułek, pokroić na plasterki, dodać do kapusty i lekko wymieszać.. Przygotować sos- jogurt wymieszać z łyżeczką miodu, dodać jedną łyżeczkę przyprawy curry, szczyptę soli. Surówkę polać sosem i posypać orzechami.

Komentarze

Podobne przepisy