Surówka z kapusty pekińskiej i pora

4.98 (192 ocen)

  • 2 godz. 10 min

...

  • 2 godz. 10 min

Składniki:


  • mała kapusta pekińska
    marchew
    mały por
    50 ml przegotowanej wody (zimnej)
    łyżka musztardy dijon
    2 łyżki miodu
    2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie z dodatkiem pomarańczy)
    2 łyżki białego octu winnego
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (192 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkowałem ,dodałem startą na dużych oczkach marchew ,oprószyłem solą i odstawiłem. Pora pokroiłem w piórka ,również oprószyłem solą i odstawiłem na 2 godziny (w tym czasie można przygotowywać danie główne :)). Wodę ,musztardę ,miód ,ocet i oliwę wymieszałem w słoiku. Kapustę osączyłem ,dodałem do niej pora i posiekaną natkę pietruszki ,wlałem sos i dokładnie wymieszałem. Doprawiłem solą i pieprzem ,ponownie wymieszałem. Wstawiłem na 30 min. do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować