Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszny dodatek do różnych dań obiadowych:)

  • 45 min

Składniki:

  • kapusta pekińska, 1mała lub 1/2 dużej
    papryka czerwona, 2 sztuki
    marchew, 1 duża lub 2 małe
    rzodkiewka 2-3 szt.
    cebula, 1 duża lub 2 małe
    ocet,oliwa z oliwek,sól i pieprz, do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1aqo31f 1. umytą kapustę pekińską szatkujemy i solimy warstwami
    2 pozostawiamy na 20 minut a następnie odciskamy z wody
  • 2. umytą i wydrążoną paprykę ścieramy na tarce,skórkę wyrzucamy
    ścieramy na tarce z dużymi oczkami obrane i umyte: marchewkę i rzodkiewki
    cebulę drobno siekamy
  • 3. pieprzymy,skrapiamy octem i oliwą z oliwek
    wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 30 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy