Surowka z kapusty pekińskiej i marchewki z chrupiącym musli

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczn,a zdrowa i chrupka:)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mniejsza kapusta pekińska
    2 średnie marchewki
    1 wieksze kwaskowate jabłko
    1 łyzki drobnego musli z orzechami
    2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyzka majonezu
    sok z cytryny
    sól, pieprz
    suszona natka

Surowka z kapusty pekińskiej i marchewki z chrupiącym musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty poszatkować, lekko posolić, pokropić sokiem z cytryny, odstawić na 10 minut.
    W tym czasie marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kapusty.Jabłko obrac i równiez zetrzec na tarce o duzych oczkach .
    Do tych warzyw dodac drobne musli.
    Majonez wymieszać z jogurtem, przyprawić i wszystko wymieszać.
    Surówkę schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Podawac jako dodatek do drugiego dania, smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy