Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynek

4.49 (151 ocen)

  • 30 min

Nieco nietypowe połączenie warzyw z owocami. Surówka jest lekka, pełna witamin-po prostu zdrowa!

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej

    3 mandarynki

    2 łyżki soku z cytryny

    2 łyżki oliwy z oliwek

    2 łyżki wody

    sól

    cukier

    1 łyżeczka ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską płuczemy w wodzie i kroimy na niezbyt grube paseczki. Mandarynki filetujemy (tzn. usuwamy skórki i białe błonki).Mandarynki dzielimy na cząstki. Każdą z nich rozrywamy na pół. Z oliwy,wody i soku z cytryny robimy sos, doprawiamy go solą, cukrem i ziołami prowansalskimi.Tak przygotowanym sosem polewamy kapustę i mandarynki na kwadrans przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Mandarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować