Surówka z kapusty pekińskiej

5 (185 ocen)

  • 20 min

Pyszna, zdrowa surówka do obiadu lub jako samodzielna przekąska.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 mała kapusta pekińska
    - 1 duża marchewka
    - 1 mała cebula
    - 4 ogórki konserwowe
    - sól, pieprz
    - 1 łyżeczka cukru
    - 1 małe opakowanie oleju z bazylią
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy. Ogórki kroimy w kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystko przekładamy do miski dodajemy przyprawy oraz olej i mieszamy. Zostawiamy na 20 minut do przegryzienia składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować