SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Surówka świetnie pasuje do mięs. W smaku przypomina salate ze szczypiorkiem . Nawet jesienią przypomina smaki lata . Jest przepyszna

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kapusta pekińska
    1 ogórek wezowy
    1 średnia cebula

    Sos;
    4 łyżki śmietany 18 ÷
    3 lyzki majonezu
    2 łyżki octu
    1 lyzka cukru
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińska pokroić. Ogórka i cebulke skroic w drobna kostkę. Wymieszać sos (ma być słodko kwaśny) . Wszystkie składniki ze sobą połączyć.

    Surówkę najlepiej zrobić pół godz przed aby smaki się połączyły; )

Porady

Surówkę najlepiej sporządzić pół godz przed aby smaki się polaczyly

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować