Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Duża porcja witaminy C i wesołe kolory, czyli znakomity smak i piękna dekoracja stołu jednocześnie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta pekińska (mała): 0.5 sztuki
    - pomarańcze: 2 sztuki
    - pomidorki cherry: 6 sztuk
    - natka pietruszki: 2 łyżki
    - sok cytrynowy: 2 łyżki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - sól,pieprz,cukier: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przystawki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukaną kapustę pokroić na paski. Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki. Obrać pomarańcze, powycinać cząstki bez błonek. Powstałego przy krojeniu soku, należy odmierzyć 4 łyżki, doprawić cukrem, solą, pieprzem i sokiem cytrynowym, dodać oliwę z oliwek. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć.
  • 2. Kapustę, pomidorki i pomarańcze przełożyć do miski, polać przygotowanym wcześniej sosem, dokładnie wymieszać i posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Pomarańcze Pomidorki cherry

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować