Surówka z kapusty pekińskiej

5 (159 ocen)

Bardzo kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, która jest pomysłem mojej teściowej:)Ona zazwyczaj podaje ją do ryby ale ja podaję ją też do drobiu i smakuje super.

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 mała lub 1/2 dużej czerwonej papryki
    1 mała cebula
    1 średnia marchewka
    1 średnie jabłko
    sól, pieprz
    cukier (ok. 1łyżka)
    troszkę oliwy
    troszkę soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz paprykę. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć marchewkę a na dużych jabłko. Składniki doprawić solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Skropić oliwą i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować