Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czerwonej fasoli, pomidorów oraz startej marchewki z majonezem.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińskiej
    2 pomidory malinowe
    2 marchewki
    1 puszka fasoli czerwonej
    2 - 3 łyżki majonezu
    Sól i pieprz do smaku
    Opcjonalnie: świeży ogórek

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę kroimy na pół i drobno kroimy. Przekładamy do miski i odrobinę solimy aby kapusta stała się miękka.
    2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
    3. Pomidory kroimy w drobną kosteczkę.
    4. Do kapusty dodajemy startą marchewkę, pokrojone pomidory oraz czerwoną fasolę.
    5. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i podajemy jako surówkę do obiadu.

Komentarze

Podobne przepisy