Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

Surówka jest pysznym dodatkiem nie tylko do dań drugich , ale również do wędlin i domowych hamburgerów

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
    2 średnie pomidory
    2 średnie ogórki kiszone
    1 duża cebula czerwona
    kilka oliwek
    pęczek rzodkiewek
    3-4 łyżki majonezu
    1 łyżka keczupu
    1 łyżeczka musztardy
    ząbek czosnku
    1 łyżka maggi
    pieprz do smaku
    szczypta przyprawy Gyros

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę dokładnie oczyścić , pokroić na mniejsze kawałki
  • 2. Pomidory pokroić w ósemki , cebulę w pół krążki , rzodkiewki w ćwiartki , ogórki w plasterki , oliwki w połówki
  • 3. Majonez wymieszać z keczupem , musztardą , rozgniecionym czosnkiem , maggi , pieprzem i przyprawą do Gyrosa
  • 4. Do kapusty dodać pokrojone warzywa , wymieszać . Przed podaniem polać sosem

Komentarze

Podobne przepisy