SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

5 (172 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Smaczna surówka do obiadu.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 mała głowka kapusty pekińskiej
    1 marchewka
    1 jabłko
    1 biała część pora
    kawałek korzenia selera
    natka pietruszki
    2 łyzki majonezu
    sok z cytryny
    pieprz, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską, jabłko i selera zetrzeć na tarku ogrubych oczkach.Marchewkę na średnich oczkach, pora i natkę pietruszki pokroić na mniejsze części. Dodać majonez, doprawić do smaku cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny, wszystko razem wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować