Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta, szybka i smaczna

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej
    pół świeżego ogórka
    por (biała część)
    pół puszki kukurydzy
    małe jabłko
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1-2 łyżki majonezu
    sól, pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską pokroić w paseczki, ogórka i pora w półplastry, a jabłko w małą kosteczkę.

    Wszystko wrzucić do miski, dodać odsączoną kukurydzę, jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz i wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy