Prosto i smacznie a przy tym zdrowo. Polecam tę surówkę dla całej rodziny.
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki
1 mała główka kapusty pekińskiej
1 marchewka
1 biała część pora
kilka plasterków ananasa
2 łyżki prażonych ziaren słonecznika
2 łyżki majonezu
1/4 czerwonej cebuli
sok z cytryny
pieprz, cukier do smaku
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem i ziarnami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kapustę pekińską zetrzeć na tarku o grubych oczkach.Marchewkę na średnich oczkach, cebulę, pora i ananasa pokroić na mniejsze części. Dodać majonez, doprawić do smaku cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny, wszystko razem wymieszać. Posypać ziarnami słonecznika. Smacznego.
Komentarze