Surówka z kapusty pak choi i pomidora

4.5 (162 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, lekka surówka z kapusty pak choi i pomidora z sosem ze śmietany lub jogurtu naturalnego. Do przygotowania dosłownie w kilka minut.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 nieduża główka kapusty pak choi
    1 średni pomidor
    2 łyżki gęstej śmietany (12% lub 18%) lub jogurtu naturalnego
    ok. 1/2 płaskiej łyżeczki cukru
    ok. 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty pak choi i pomidora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę dzielimy na liście, płuczemy i osuszamy. Kroimy w paseczki, mieszamy i wykładamy do salaterki. Pomidora myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i wykładamy na pokrojoną kapustę.
  • 2. Śmietanę lub jogurt doprawiamy do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny i pieprzem, dokładnie mieszamy. Sosem polewamy surówkę. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować