Pyszna, lekka surówka z kapusty pak choi i pomidora z sosem ze śmietany lub jogurtu naturalnego. Do przygotowania dosłownie w kilka minut.
10 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 nieduża główka kapusty pak choi
1 średni pomidor
2 łyżki gęstej śmietany (12% lub 18%) lub jogurtu naturalnego
ok. 1/2 płaskiej łyżeczki cukru
ok. 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki
sól
pieprz
Surówka z kapusty pak choi i pomidora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę dzielimy na liście, płuczemy i osuszamy. Kroimy w paseczki, mieszamy i wykładamy do salaterki. Pomidora myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i wykładamy na pokrojoną kapustę.
2.Śmietanę lub jogurt doprawiamy do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny i pieprzem, dokładnie mieszamy. Sosem polewamy surówkę. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze