SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z POREM I ZIARNAMI SŁONECZNIKA

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Surówka pełna witamin, najlepsza zimą a do tego chrupiąca, świetny dodatek do dań głównych.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 50 dag kiszonej kapusty
    1 marchewka
    1 jabłko
    1 biała część pora
    2 łyżki ziaren slonecznika
    pieprz, cukier do smaku
    1-2 łyżki oleju

Surówka z kiszonej kapusty z porem i ziarnami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć z soku, marchewke obrać i zetrzeć na tarku ośrednich oczkach. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić na mniejsze części. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać, doprawić pieprzem i cukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy