Surówka z kapusty kiszonej z podsmażanym boczkiem

5 (6 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepyszna, aromatyczna surówka z dodatkiem podsmażanego boczku z cebulką.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g kapusty kiszonej odciśniętej z soku (sok zachowujemy do doprawienia surówki)
    50 g wędzonego boczku
    50 g cebuli
    1 jabłko
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka oleju rzepakowego

    Przyprawy do smaku:
    kminek mielony
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kapusty kiszonej z podsmażanym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulkę z boczkiem, zostawiamy do ostygnięcia.

    Kapustę siekamy w razie potrzeby. Dodajemy do niej starte na tarle o drobnych oczkach jabłko i całość mieszamy, aby jabłko nie ściemniało. Dodajemy boczek z cebulką, koperek i przyprawy. Całość mieszamy, podlewamy do smaku odrobiną soku z odciśniętej wcześniej kapusty.

    Smacznego

Porady

Koperek możemy zastąpić natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.4 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i pestkami

To może cię zainteresować