Surówka z kapusty kiszonej, pora, kapusty pekińskiej i jabłka

4.49 (174 ocen)

  • 15 min

Bardzo lubię modyfikować surówki, szukam nowych smaków.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 liście kapusty pekińskiej
    1 mała marchewka
    1/2 pora
    1/4 jabłka
    1 szklanka kapusty kiszonej
    szczypiorek
    sól i pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kapusty kiszonej, pora, kapusty pekińskiej i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka z kapusty kiszonej 1. Kapustkę kiszoną wkładamy do salaterki. Pora myjemy, cieniutko siekamy, solimy i odstawiamy na 10 minut. Małą marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Liście kapusty pekińskiej siekamy i dodajemy wraz z marchewką do salaterki. Gdy por zmięknie dodajemy go do surówki.. Na koniec przyprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Wierzch posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować