Surówka z kapusty kiszonej i innych składników

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i prosta w przygotowaniu surówka z kapusty kiszonej marchewki, jabłka pora oraz natki pietruszki to doskonały dodatek do obiadu . Kapusta kiszona ma dużo witaminy c , dlatego należy dużo spożywać ją zwłaszcza w okresie zimowym.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta kiszona około 500 g,
    marchewka 1,
    jabłko 1,
    por kawałek,
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    cukier do smaku,
    świeżo mielony pieprz do smaku,
    olej według uznania,
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty kiszonej i innych składników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna to opłukać , pokroić i przełożyć do miski.
    Por opłukać przekroić po długości i pokroić w pół plasterki ,sparzyć wrzątkiem , odsączyć na sitku i dodać do kapusty .
    Marchew i jabłko po obraniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę pietruszki natomiast posiekać.
    Wszystkie składniki dodać do kapusty, wymieszać, doprawić cukrem , świeżo zmielonym pieprzem oraz polać olejem, ponownie wymieszać .
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować