Surówka z kapusty kiszonej

5 (151 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Klasyczny dodatek do obiadu

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gramów kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 cebula
    Łyżeczka oleju
    Pieprz, cukier
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przełożyć do miski. Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, marchewkę startą na tarce na grubych oczkach i łyżeczkę oleju. Doprawić pieprzem i szczyptą cukru i całość dokładnie wymieszać.

    Odstawić na godzinę do lodówki aby surówka się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować