SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa surówka do obiadu.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag kapusty kiszonej,
    mała marchewka,
    mała cebula,
    1/2 jabłka,
    2 łyżki oleju,
    sól,
    pieprz,
    szczypta kminku,
    1-2 łyżeczki cukru.

Surówka z kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę lekko odciskam, siekam. Cebulę kroję w małą kosteczkę.
    Marchewkę i jabłko obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach.
    Kapustę łączę z marchewką, jabłkiem, cebulą i olejem. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz kminkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy