Surówka z kapusty i ogórka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka, prosta i fajna surówka do obiadu. Uwielbiam młodą kapustę i surówki z niej zrobione. Możecie ją podać do obiadu, z burgerem, z frytkami. Co kto lubi i wybiera.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty młodej
    1 marchewka mała
    1 jabłko
    1 ogórek zielony
    1 cebula czerwona
    koper świeży
    1/2 papryki chilii
    4 rzodkiewki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu greckiego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez

Surówka z kapusty i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroję drobno i solę, odstawiam na 30 minut. Ogórek ze skórą, rzodkiewki, jabłko obrane, marchewka ścieram na tarce jarzynowej. Cebule obraną kroję drobno, chili też. Składniki przekładam do kapusty, doprawiam pieprzem, dodaję koper, majonez, jogurt. Całość mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować