Surówka z kapusty i marchewki

4.5 (180 ocen)

To moja ulubiona wersja surówki z białej kapusty - niewiele składników, ale smak rewelacyjny!

Składniki:

  • 1/2 niedużej główki białej kapusty
    2 marchewki
    2-3 łyżki siekanej natki pietruszki
    sól
    kilka łyżek oleju
    odrobina cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie kapustę odcisnąć z nadmiaru soków.
  • 2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Warzywa połączyć, dodać olej, odrobinę cukru i natkę pietruszki. Starannie zamieszać. Ewentualnie doprawić do smaku.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować