Surówka z kapusty czerwonej i pora

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna zdrowa i kolorowa surówka do obiadu....

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
    1 por
    1 jabłko winne
    2-3 łyżki octu winnego
    2 łyżeczki cukru
    pieprz czarny do smaku
    sól morska do smaku
    3-4 łyżki oleju

Surówka z kapusty czerwonej i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przyrządzamy 1. Kapuste obieramy z wierzchnich liści cieniutko szatkujemy nożem, zalewamy wrzącą wodą i obgotowujemy na pół miękko,odcedzamy i odparowujemy. Jabłko obieramy ze skórki ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach umyty oczyszczony por siekamy dodajemy do przestudzonej kapusty,wlewamy olej doprawiamy do smaku octem winnym przyprawami i cukrem.Wszystko razem mieszamy aby składniki sie przegryzły. Podajemy do mięs lub smażonej rybki.Smacznego życzę;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy