Surówka z kapusty

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrupiący, zdrowy dodatek do obiadu.

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół główki małej białej kapusty
    pół pora białej części
    1 łyżka nasion lnu
    1 łyżka słonecznika
    1 łyżka soku z limonki lub cytryny
    2 łyżki oleju ja dodałam oleju z pestek moreli
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno posiekać. Pora pokroić na cienkie plasterki. Dodać len, słonecznik oraz sok z limonki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać olej i wymieszać.

Porady

Jak ktoś lubi zioła to zamiast soli i pieprzu można surówkę doprawić swoimi ulubionymi ziołami. Można dodać pistacji i zrobić z kapusty czerwonej lub pół na pół z białej i czerwonej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować