Surówka z kapusty

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Ilona Stacha

  • Łatwy

Składniki:

  • - główka białej kapusty: 0.5 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
    - jabłko deserowe: 1 sztuka
    - szczypior: 1 pęczek
    - chrzan: 1 łyżeczka
    - jogurt naturalny: 1 łyżeczka
    - majonez: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - cukier: 1 szczypta
    - pieprz (do smaku według uznania): 1 szczypta
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka

Surówka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane i oczyszczone warzywa szatkujemy, szczypior siekamy. Przekładamy do salaterki i skrapiamy sokiem z cytryny
  • 2. Warzywa solimy, doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem, a następnie dodajemy chrzan, jogurt i majonez. Mieszamy i na 15 minut wstawiamy do lodówki, aby surówka się przegryzła

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy