surówka z kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg kapusty
    3 marchewki
    1 jabłko
    1 duża cebula
    na sos:
    50ml oleju lub oliwy z oliwek
    sok z połówki pomarańczy
    2 łyżki octu jabłkowego
    1 łyżka cukru
    sól+ pieprz

Surówka z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obieram, myję, szatkuję.
    2. Obieram marchew, jabłko i trę na tarce o grubych oczkach.
    3. Cebulę kroję w piórka.
    4. Wszystkie składniki sosu mieszam, na koniec doprawiam go solą i pieprzem według uznania.
    5. Gotowym sosem polewam surówkę i dobrze mieszam, odstawiam na 30 minut, aby przeszła. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy