Surówka z kapustą pekińską

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ta surówka jest szybka w zrobieniu oraz bardzo zdrowa.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 czerwona papryka
    2 jabłka
    1 marchewka
    sól i pieprz
    3 łyżki oliwy z oliwek (może być olej)

Surówka z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską i paprykę pokroić w cienkie paski.
  • 2. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a jabłka - o grubych oczkach.
  • 3. Wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z oliwą.

Porady

Surówka najbardziej smakuje z drobiem np. indykiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy