PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Surówka z białej kapustyhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/22/696ec193321abe62dc119cb310e3c7fc9ca4ca9a.jpeg20481536http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/surowka-z-kapusta-4
pół małej główki białej kapusty
2 małe marchewki
kawałek białej części pora
po pół papryki czerwonej i żółtej
1 jabłko
łyżka cytryny
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka musztardy dijon
łyżeczka cukru
łyżka posiekanego koperku
sól,pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Surówka z białej kapusty
1.
Kapustę drobno posiekaj, przełóż do dużej miski. Na tarce o grubym oczku zetrzyj umyte i obrane jabłko oraz oczyszczone marchewki. Połącz z kapustą. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój razem z umytym porem w drobniutką kosteczkę. Połącz z pozostałymi warzywami. Posyp posiekanym koperkiem i dokładnie wszystko wymieszaj.
2.
W osobnej miseczce połącz majonez, jogurt, musztardę, cukier, cytrynę. Dodaj do surówki, przypraw do smaku solą i pieprzem. Ponownie wymieszaj, aby wszystkie smaki się połączyły. Przed podaniem wstaw na godzinę do lodówki.
Komentarze