Surówka z kalarepy z orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, chrupiąca surówka z młodych warzyw to jeden z moich numerów jeden wśród dodatków do obiadu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kalarepa: 1 sztuka
    - marchewka duża: 1 sztuka
    - rodzynki: 1 łyżka
    - olej: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - orzechy włoskie kawałki: 10 sztuk
    - cukier puder: 1 łyżeczka

Surówka z kalarepy z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę i marchew obrać i pokroić w cienkie słupki. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Marchew i kalarepę polać olejem, skropić sokiem z cytryny, posolić i posłodzić. Wszystko wymieszać. Dodać rodzynki i podprażone orzechy. Wymieszać i podawać zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy