Surówka z kalarepy, marchewki i jabłek

5 (178 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka do przygotowania surówka.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kalarepa 1 szt,
    marchewka 2 szt,
    jabłka 2 szt,
    sok z cytryny 2 łyżki,
    majonez 1 łyżka,
    jogurt naturalny 1 łyżka,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kalarepy, marchewki i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę, marchewki oraz jabłka obrać, z jabłek usunąć gniazda nasienne i wszystko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać majonez, jogurt, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować