Surówka z kalarepy i marchewki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatna surówka z młodej kalarepki i słodkich: marchewki i jabłka, otulone dobrze doprawionym jogurtem. Bardzo szybko się robi.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepka
    1 marchewka
    1 jabłko
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka słonecznika uprażone na suchej patelni

Surówka z kalarepy i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowka 1. Kalarepkę, marchewkę i jabłko obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do jednego naczynia i skrapiam cytryna. Dodaję jogurt i doprawiam solą i pieprzem. Mieszam. Posypuję słonecznikiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy