Surówka z kalarepy

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smacznie i zdrowo

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kalarepa duża -2 szt
    jabłko -2-3 szt
    marchewka -3 szt
    papryka zielona - 1 szt
    rzodkiewka - 1/2 pęczka
    sok z cytryny -3 łyżki
    olej- 2 łyżki
    miód płynny - 2 łyżki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sok

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę i jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki.
    Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki..
    Przygotować sos: do szklanki wlać sok z cytryny, olej miód, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać i polać tym surówkę, dobrze razem wszystko wymieszać. Wstawić na 30 min do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować