Surówka z kalarepy

4.5 (146 ocen)

Kalarepa choć jest dość pospolitym warzywem to jednak niezbyt często króluje na naszych stołach.A przecież jest tak zdrowym i tanim warzywem.Należy również do warzyw nieuczulających.Idealna na grilla.

Składniki:

  • 2 kalarepy
    czerwona papryka
    puszka kukurydzy
    1 nie duży por
    pęczek koperku
    2 łyżki majonezu
    2 łyzki jogurtu naturalnego
    pieprz kolorowy
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce.Ja odcisnęłam nadmiar soku,którego kalarepa ma dużo.
  • 2. Paprykę myjemy,oczyszczamy i kroimy w kostkę.Pora kroimy w cienkie talarki.Dodajemy odsączona kukurydzę i posiekany koperek.Wszystko delikatnie mieszamy.
  • 3. Do majonezu dodajemy jogurt,sól i świeżo zmielony pieprz.Mieszamy i dodajemy do surówki.Aby zaostrzyć smak sosu,możemy dodać jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować