Surówka z kalarepy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepa
    1 pęczek rzodkiewek
    2 jaja
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i pokroić w kostkę.
  • 2. Kalarepę obrać i razem z rzodkiewkami zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Lekko posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odcisnąć nadmiar wody.
  • 3. Połączyć z jajkami. Dodać majonez, przyprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy