Surówka z kalarepy

4.5 (157 ocen)

  • 15 min

Zdrowa i pożywna idealna do ziemniaczków i do dań z grilla.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 młodych kalarep
    200 g młodej kapusty
    4 młode marchewki
    pół pęczka szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    przyprawa do sałatek
    pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy, marchewki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
    Kapustę drobno siekamy.
    Szczypior drobno kroimy .
  • 2. Łączymy warzywa ze sobą .
    Dodajemy majonez, mieszamy oraz doprawiamy do smaku.
    Mieszamy i od razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować