Surówka z kalarepki na słodko

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek nie tylko do mięs.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepka
    1 marchew
    1 garść rodzynek
    50 ml oliwy z oliwek
    2 łyżki octu ryżowego
    1 łyżka miodu
    sól, pieprz

Surówka z kalarepki na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kalarepki na słodko 1. Kalarepkę i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Rodzynki moczymy w wodzie. Odcedzamy.
    Oliwę mieszamy z octem i miodem.
    Wszystkie składniki łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy