Surówka z kalarepki i brzoskwiń

0 (0 ocen)

  • 40 min

Super surówka dla osób ceniących takie zestawienia jak kalarepka, brzoskwinia i marchewka

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kalarepka(15 dag).2 brzoskwinie lub nektarynki. 2 marchewki (15 dag). 1/2 szklanki śmietany 12- procentowej. 2 łyżki soku z cytryny, cukier, sól.

Surówka z kalarepki i brzoskwiń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki surówki 1. Kalarepkę i marchewkę obrać, umyć zetrzeć na tarce do jarzyn. Brzoskwinie lub nektarynki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Śmietanę doprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem.
    Surówkę polać śmietaną..

Porady

Kalarepkę można też pokroić w cienkie plasterki a następnie na ósemki. Marchewki można pokroić w plasterki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy